Ege’de “C-EVIL” projesinin yaygınlaştırma etkinliği gerçekleştirildi
Ege Üniversitesinin ortakları arasında bulunduğu C-EVIL (Chargers of Electric Vehicles in Learning: C-EVIL) projesi yaygınlaştırma etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Elektrikli araçlarla çalışan ve gelecekte de bu konuda mesleki gelişimi hedefleyen herkesin yararlanabileceği, hızlı bir şekilde değişen endüstrinin talep ettiği tutum, bilgi ve yetkinliklere sahip olmasına katkı sağlamayı amaçlayan “C-EVIL Projesi”nin çevrimiçi yaygınlaştırma etkinliğine oldukça yoğun bir katılım oldu.
AB ERASMUS+ Stratejik Ortaklıklar çağrısı altında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin yaygınlaştırma etkinliği olarak çevrimiçi düzenlenen program, elektrikli araç şarj istasyonları ve güncel teknolojiler konusunda bilgi almak isteyen tüm sektör ve eğitim alanı çalışanların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe sektör çalışanları ve akademisyenlerden oluşan yetmişin üzerinde katılımcı yer aldı.
Etkinliğin açılış konuşan Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Proje ekibi olarak elektrikli araç şarj istasyonları ve güncel teknolojiler konusunda bilgi almak isteyen tüm sektör ve eğitim alanı çalışanlarına duyurular gerçekleştirdik ve 70’in üzerinde kayıt aldık. Burada özellikle sektör katılımcılarımıza ve eğitimi gerçekleştirecek hocalarımıza katılımları için teşekkür ederim. Ayrıca, bugün aramızda olan ve projemize ilgi göstererek eğitim materyallerine kaktı sağlayan, üniversitemize yakın zamanda kurulumu gerçekleştirilecek olan bir elektrikli araç şarj istasyonu kazandırılmasına destek veren, VESTEL A.Ş firmasına da teşekkür etmek isterim” dedi.
Açılış konuşmasının ardından EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (EBİLTEM-TTO) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özge Andiç Çakır tarafından C-EVIL projesinin amacı hakkında, EÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Boztepe ise elektrikli araç şarj istasyonları ve güncel teknolojiler konusunda bilgiler paylaştı
Ayrıca etkinlikte Doç. Dr. Fırat Sarsar tarafından teknik eğitiminde dijital öğrenme konularında bilgiler verildi. Etkinliğin sonunda katılımcılar C-EVIL projesine ilişkin önerileriyle projeye katkı sağladılar.
Ege Üniversitesi’nin de ortakları içerisinde bulunduğu C-EVIL projesi ERASMUS+ KA202 Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar programından Macaristan Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor. Romanya yürütücülüğünde İspanya, Hollanda, Slovakya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye’den çeşitli ortakların yer aldığı bir araştırma takımı tarafından kurgulanan C-EVIL projesinin sonuçlarıyla elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımına yönelik yeni ve çağı yakalayan öğrenme ortamının oluşturulmasının yanı sıra bu konuda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.
Kaynak: Ege Ajans